Stichting Muli Shani Zambia

Our Lady's Hospital Chilonga

Our Lady's Hospital ligt in Mpika-district bijna 700 km ten noorden van Lusaka. Het ziekenhuis heeft ongeveer 200 bedden, een mannen, vrouwen en kinderafdeling, 2 operatiekamers, röntgen en echofaciliteiten en een opleidingsinstituut voor verpleegkundigen en verloskundigen.
Mensen komen van tot 200 km ten zuiden van chilonga naar dit ziekenhuis, dit betekent dat het het dichtstbijzijnde ziekenhuis is voor ruim 65.000 mensen. Het ziekenhuis valt onder verantwoording van het bisdom; de dagelijkse leiding is in handen van dr. Pauline Borsboom, de Nederlandse directeur en tropenarts.

Ouderenhuis

Het op elke wijze verlenen van bijstand aan hulpbehoevende mensen in Zambia, op financieel, medisch en onderwijskundig gebied en op het gebied van zorg en aanverwante gebieden en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Guesthouse

Dit moet de meeste inkomsten opleveren. Mpika ontwikkelt zich sterk op een splitsing van 2 doorgaande wegen, van Lusaka naar Dar-es-Salaam in Tanzania en van Lusaka naar Kasama in het noord-westen van Zambia. Er is in toenemende mate vraag naar adequate hotelkamers en faciliteiten voor zakenmensen. Daarnaast neemt ook het toerisme in de regio neemt toe. Je vindt er de ongerepte natuur van het pure Afrika met prachtige watervallen en vriendelijke kleine dorpjes. Grote trekpleisters in de regio zijn, Mutinondo Wilderness, Shiwa N`Gandu en Kapishya Hot Springs en Lake Tanganyika.

Werkplaats

Voor fatsoenlijk onderhoud van inventaris en materialen van het "Our Lady's Hospital" in Chilonga is een nieuwe werkplaats gebouwd. Deze werkplaats is gesponsord door Karel Lammersen en heeft de toepasselijke naam "Karel's Haven" gekregen, waarmee ook gelijk het aanwezige verband met Delden is gelegd.

Kippenfarm

Met de actie “Koop een kip, steun een kind” werd in korte tijd de benodigde 7000 euro bij elkaar gebracht om een kippenfarm te bouwen. Dit was één van de plannen van Martha. Bij het huis, tegen de rand van het maïsveld, was voldoende plek. In 2008 werden 500 mestkippen en 1500 legkippen gekocht. Zowel de eieren als de kippen zijn zeer voedzaam. Goed voor eigen consumptie, maar ook goed voor de verkoop.

This website is designed and developed by P. Naafs commissioned by All-In-Media