Stichting Muli Shani Zambia

Fancy Fair

Fancy Fair

KBS “Erve Hooijerink” in Delden organiseert een Fancy Fair op 16 februari 2006 voor de inrichting van een weeshuis Zambia. Speciaal hiervoor wordt een folder gemaakt en Ineke komt in elke klas vertellen over Zambia, over weeskinderen, over hoe arm het daar is en wat wij voor hen kunnen doen. Dat wordt met voorbeelden duidelijk gemaakt.

 

Wat is arm?

Ineke vraagt de kinderen b.v. of zij weten wat een metselaar in Nederland verdient met een hele dag metselen. Nadat allerlei bedragen zijn genoemd vertelt Ineke dat een metselaar in Zambia iets meer dan 1 euro per dag verdient. Verbaasde gezichtjes! Dus dan is een Zambiaanse metselaar arm als je dat vergelijkt met een Nederlandse metselaar. Daar wordt natuurlijk wel bij verteld dat boodschappen doen in Zambia veel goedkoper is dan in Nederland.         

Hoe kun je helpen?

Ineke geeft als voorbeeld, dat als de kinderen een ijsje minder kopen in de zomer en dat geld aan het weeshuis in Zambia geven, daar dan tafels, stoelen en bedden voor gekocht kunnen worden. Want die zijn wèl duur in Zambia.

Kleine les in economie

Ineke vertelt aan de kinderen in de hoogste klassen, dat de euro die zij geven wel vaker gebruikt wordt in Zambia. Want de meubelmaker krijgt geld om eten van te kopen op de markt. En de man op de markt verdient dan weer geld om zijn kinderen naar school te kunnen laten gaan. Of de meubelmaker koopt een lap stof in de winkel om een rok voor zijn vrouw van te laten maken bij de kleermaker. Zo verdient ook de kleermaker geld. Op die manier rolt de Nederlandse euro steeds door. Daarom hoor je ook vaak “geld moet rollen”.

Opbrengst

De Fancy Fair brengt het geweldige bedrag van € 1800,- op. Dat is voldoende om het weeshuis van in te richten. Bovendien maken de kinderen tekeningen en verhaaltjes voor de weeskinderen.

Ineke neemt het allemaal mee naar Zambia en biedt het aan aan Martha Magawa.

Cadeau voor Erve Hooijerinck

Om nooit te vergeten wat de leerlingen, ouders en leerkrachten hebben gedaan voor het weeshuis in Zambia, maakt Ineke een mooie collage. Ook komt ze later nog een keer in alle klassen vertellen hoe blij ze waren in Zambia.
 

Diverse foto's

 

  Webby kwam ondervoed en huilend van de honger in het weeshuis   Na een kleine operatie aan zijn tong knapte Webby zienderogen op.
       
  Webby voelt zich veilig op de arm van één van de caretakers   Webby is veranderd in een vrolijk, opgewekt en slim manneke
       
       
This website is designed and developed by P. Naafs commissioned by All-In-Media