Stichting Muli Shani Zambia

Ineke ten Cate

Ineke woont in Delden en geniet, na ca. 40 jaar in Hengelo in het ziekenhuis te hebben gewerkt, sinds 1 oktober 2004 van haar pensioen. Ze werkte de laatste jaren als hoofd Poliklinische Zorg en had ook de arts-assistenten onder haar hoede. Zo leerde ze Pauline Borsboom kennen, die toen al opviel door haar vakkennis en enthousiasme. In 1999 bezocht Ineke Pauline in Zambia en dat smaakte naar meer. Tijdens haar derde bezoek in 2004 maakte ze kennis met Martha Magawa. Ineke is voorzitter en penningmeester van de stichting.

Carla ten Cate

Carla woont in den Dolder en is sinds 1 september 2010 Specialist Ouderengeneeskunde. Ineke trakteerde Carla in 2002, die toen haar propedeuse geneeskunde haalde, op een reis naar het ziekenhuis van Pauline. Ook Carla heeft haar hart verloren in Zambia en zet zich waar ze maar kan in voor het Our Lady’s Hospital en de projecten van Martha Magawa. Ze helpt Ineke met het maken van presentaties, schrijven van projecten en vooral met het maken van plannen. Carla is secretaris en vice-voorzitter van de stichting. 

Marije Kalsbeek

Marije is in oktober 2009 Brit Vos opgevolgd in het bestuur. Zij deed als student geneeskunde onderzoek naar malaria in het Our Lady’s Hospital in Chilonga. Daar ontmoette ze naast Pauline ook Ineke, Carla en Martha. Ze was meteen getroffen door hun enthousiasme. Twee jaar later volgde ze nog een tweede co-schap in Chilonga. Ze bezocht het weeshuis regelmatig en raakte definitief betrokken bij Martha en haar projecten. Inmiddels is ze huisarts in Middelburg. Marije is bestuurslid en 2e secretaris.

Martha Magawa

Martha is een Zambiaanse vrouw, sinds 2009 weduwe en moeder van 12 kinderen, waarvan er helaas 2 zijn overleden. Inmiddels heeft ze tot haar grote vreugde 6 kleinkinderen. Van 1996 tot 2010 werkte Martha als accountant bij het bisdom van Mpika. Ze is een intelligente, energieke en sociaal voelende vrouw. Al in 2003 nam ze het besluit dat ze het leed van zo veel kinderen niet langer werkloos kon aanzien en begon met de bouw van weeshuis “het Saint Francis Orphanage for the Needy”.

Martha is geen bestuurslid maar de officiële directrice van het weeshuis.

Pauline Borsboom

Pauline werkt sinds 1996 als tropenarts in het missieziekenhuis Our Lady’s Hospital in Chilonga op 30 km afstand van Mpika. Ze heeft haar opleiding tot tropenarts gevolgd in het Streekziekenhuis Midden Twente in Hengelo en daar leerde ze Ineke kennen. Via haar contacten met het Bisdom in Mpika maakte Pauline kennis met Martha Magawa, die haar enthousiast vertelde over haar weeshuisplannen

Brit Vos

Brit ontmoette Ineke en Carla in 2007 in Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Ze keerde na 30 jaar voor een vakantie terug naar het land waar ze als kind enkele jaren woonde. Ze hoorde van het weeshuis en kort na de ontmoeting bezocht ze het weeshuis in Mpika. Ze was onder de indruk van wat Martha bereikt had en besloot een deel van haar tijd aan de weeskinderen te besteden. Brit woont in Drente en is een creatieve duizendpoot met haar eigen bedrijf. Zij ontwikkelde de eerste website en was bestuurslid tot oktober 2009.

This website is designed and developed by P. Naafs commissioned by All-In-Media